Högst rankade sneakerbutiken i Sverige 🇸🇪

Fri frakt inom Sverige 📦

Köp nu, betala senare med Klarna

ADIDAS BUZZY CAMPUS ÄR SAMBAS SPIRITUELLA SNEAKER-UPPFÖLJARE

Det måste sägas att adidas Campus 00s sneaker inte är en egentlig efterträdare till Samba. Stilistiskt är dessa skor helt distinkta, men när det gäller deras masstilltal är Campus 00s och Samba en och samma.

Både adidas Campus 00s och Samba är nya men gamla. Samba är över 70 år gammal och Campus-serien närmar sig medelåldern, efter att ha lanserats redan på 70-talet som adidas-turneringen innan den döptes om till Campus på 80-talet.

Trots att adidas fortfarande producerar Campus 80-sneakers, är Campus 00s fortfarande annorlunda. Som alla med läsförståelse kunde gissa, fångar Campus 80s-skon proportionerna av den ursprungliga siluetten medan Campus 00s var en produkt från tidigt 200-tal.

adidas har precis gett Campus 00s en ordentlig retroutgåva. Faktum är att Campus 00s snabbt välkomnades till 2023 med öppna armar. Således är Campus 00-talet bulkigare än sina förfäder, eftersom vi alla bar skate-skor med fet tunga för två decennier sedan.


Vi gissar inte bara, förresten, vi säger det här med fakta och logik: #Campus00s hashtag har för närvarande över 4,5 miljoner visningar på TikTok, medan notifieringar på adidas webbplats skryter om att dussintals av dessa skor flyger bort från digitala hyllor.

Här är rubbet: adidas Campus 00s är en hitsneaker i den meningen att Samba är en hitsneaker. Organisk buzz förde Samba till oöverträffade kulturella höjder och Campus 00-talet rider på samma våg, helt och hållet driven av TikTok-hype.

Personer ser andra personer bära en Campus 00-talssko och de imiterar. Saga lika gammal som tiden, förutom att den sporras av memetiska videoklipp redigerade till poplåtar istället för moderedaktörer eller tv-program om tortyr, även om de båda har sin plats i populärkulturen.



 

Handla dina adidas Campus 00s hos Soleplus här! 

 
 
REA
 
 
REA
 
 
 
 
REA

Gå med i vårt nyhetsbrev

Bli en del av Soleplus ⭐

Låt oss hålla kontakten!

Prenumera på vårt nyhetsbrev för att få information om kommande kampanjer och erbjudanden först!

Vid frågor eller funderingar, kontakta oss på kontakt@soleplus.se